Gasker: Nollfyra på norrlands

Nollfyra på Norrlands? Vad innebär det? Har Norrlands speciella gasker? Ja, det har vi faktiskt!
Gasker?
Precis som alla nationer i Uppsala anordnar Norrlands nation givetvis de nationsklassiska gaskerna. Gaskerna är finare middagar där du som student har möjlighet att få åtnjuta en fantastisk middag med dina bästa vänner och skapa minnen för livet! Efter gasken är det alltid släpp på nationen. Släppet är den delen av gasken där de som inte deltog på middagen kommer till nationen för att festa med middagsdeltagarna. Det är inte sällan vänner möts efter middagarna och dansar och festar hela natten lång.

Men vart kommer nollfyra på Norrlands ifrån?
Norrlands nation har inte bara överlägset flest antal gasker per termin. Nollfyra på Norrlands innebär även att den fabulösa festen inte slutar förrän klockan fyra på morgonen! Vid gaskkvällar är hela huset öppet för dans, fest och stämningen är på topp. Många av gaskerna på Norrlands nation är väldigt eftertraktade och biljetter till själva sittningen brukar sälja slut snabbt. Med sina stora dansgolv och attraktiva barer är ett nollfyra en garaterad fantastisk festkväll och något som absolut inte bör missas för någon student i Uppsala. 

Vilka gasker har Norrlands nation?
Norrlands har två olika former av gasker. Gasker arrangeras oftast av nationens klubbverk och kuratel, dessa är nationens egna gasker. Men Norrlands har även gasker som arrangeras av nationens hembygdsföreningar. Dessa gasker anordnas helt utav den styrelse som står bakom föreningen. Vilken gask du än besöker kommer du få en oförglömlig kväll!

Årligt återkommande gasker på Norrlands nation
Birkarlarenneth 
Gudschelov
Frihetsgasken
SkvaderDam 
Skilsmässogasken
Hemförlovningsgasken
Sammaret 
Härken 
Antigås
Älggasken
Luciagasken

Håll dig uppdaterad gällande datum, priser och biljettsläpp genom att besöka vår hemsida kontinuerligt och läs gärna vidare på aktuellt för löpande information. Varmt välkommen!

Sidöversikt

Huvudnavigation

Öppettider

Kansliet

Måndag - Fredag
09-15
Torsdagar även
17-19

Majs Café

Måndag - torsdag
09-18
Fredag
09-15
Tisdag
19-23

Orvars Krog

Måndag - torsdag
18-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb Norrlandica

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
09-21
Onsdag
09-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Biblioteksböcker

Måndag, tisdag, torsdag
17-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...