HärjaJämt

HärjaJämt är en damförening på Norrlands nation och vi har funnits i Uppsala sedan 1964. Föreningen utgörs av ett gäng glada damer som på något sätt har anknytning till Jämtland eller Härjedalen. Några har hela sitt hjärta där medan andra har en verklig eller påhittad jamtsk släkting. Det betyder att man är varmt välkommen till HJ även om man själv inte kommer från Jämtland eller Härjedalen!
Det första HärjaJämt gör varje höst är att arrangera en enastående gask, Samarret, tillsammans med vår broderförening Jamtamot. Gasken brukar vara väldigt lyckad med god mat och dryck, trevlig underhållning och superskön stämning. Det är en fest som ingen får missa!

Varje termin ordnar HJ tre så kallade Oppsittjen, vilket betyder "sitta uppe" på jamtska. Ett Oppsittje är en middag då vi tjejer träffas, äter och dricker gott, sjunger oss hesa och blir lite "wild and crazy". Förutom våra egna Oppsittjen så brukar HJ ha aktiviteter tillsammans med andra herrföreningar. Dessa brukar traditionellt vara räkfrossa med A-laget, påsksittning med Skvadern, reccemiddag med Jamtamot, en och annan pubrunda, dammiddag med de övriga tjejföreningarna, deltagande i Birkarlrennet och den sk. ristningen med Birkarlarna. Allt under fest, stoj och fantastiskt sällskap.
 
Naturligtvis festar HärjaJämt inte hela tiden. Vi har många andra trevliga saker för oss. Dessa brukar innefatta biobesök, bowling, videokvällar, spelkvällar, gemensamma HJ-luncher, deltagande i Vårruset mm. Givetvis vill vi att du ska bli medlem i vår damförening HärjaJämt! För att bli detta kan du ta kontakt med vår Lill-Lisa expert på området.

Hemsida

Besök HärjaJämts hemsida:

Kontakt

För allmänna frågor:

Allstans (Ordförande): Emma Wahlund

Sidöversikt

Huvudnavigation

Öppettider

Kansliet

Måndag - Fredag
09-15
Torsdagar även
17-19

Majs Café

Måndag - torsdag
09-18
Fredag
09-15
Tisdag
19-23

Orvars Krog

Måndag - torsdag
18-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb Norrlandica

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
09-21
Onsdag
09-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Biblioteksböcker

Måndag, tisdag, torsdag
17-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...