Söder om Sundsvall (S.O.S.)

I takt med att Uppsalas absolut största nation började locka studenter som nödvändigtvis inte själva härstammade från landsdelen Norrland blev det naturligt att Norrlands nation behövde en hembygdsförening för Uppsalas studenter som inte var norrlänningar. Med syftet; "att öka kunskaper om och förståelse för Norrländsk kultur och tradition" skapades nationens yngsta hembygdsförening Söder om Sundsvall år 2005. Det självklara föreningsvalet för alla studenter som vill engagera sig i Norrlands nation och ta in norrländsk kultur, fast genom en sörlännings ögon!
Söder om Sundsvall välkomnar alla studenter. Det spelar ingen roll om du är en man eller kvinna, vart i Sverige (eller utanför Sverige) du kommer i från, eller från vilken nation du tidigare var eller är engagerad i. Det som spelar roll är att du är en student med hjärtat i din hembygds kultur och traditioner vilka du vill förmedla, samt att du har ett driv och vilja att utforska världen och önska mer av livet! Söder om Sundsvalls medlemmar kallas för Smeder vars mål är att utforska det som vi inte vet något om och skapa framtiden tillsamans!

Söder om Sundsvalls absolut viktigaste aktiviteter är föreningens Smedjor. Helt fabulösa tillställningar där alla föreningens Smeder samlas för att tillsammans äta, dricka ihop och utbyta information och kunskap om "landet i norr". Smedjorna leds av Söder om Sundsvalls allvetande ordförande Oraklet, som är lika godhjärtad som den är vis bland alla sina Smeder. Under vårterminen innehar Söder om Sundsvall 3 smedjor, och vidare 2 smedjor på höstterminen. 

Söder om Sundvsall består idag utav ca, 80 smeder och har ett rikt utbud av aktiviteter för sina medlemmar. Förutom terminsvisa pubrundor, föreningskvällar, resor under sommaruppehållet, utför föreningen med sitt syfte i åtanke utforskarresor till diverse städer och platser som innefattar Norrlands geografiska gränser en gång om året. Ett annat återkommande inslag är sommartävligen; Öl-(S).O.S.en brutal tävling för sörlänningar som trivs i den gassande solen där både uthållighet och vishet sätts på prov!

Om du är sugen att vara med i vår gemenskap och tror att du har det som krävs är du välkommen att kontakta medlem och PR-ansvarig - Spi[i:]kare på styrelsen@soderomsundsvall.se

Facebook

Besök Söder om Sundsvalls page på Facebook
Söder om Sundsvall

Kontakt

Orakel (Ordförande): Alejandro Soler

Sidöversikt

Huvudnavigation

Öppettider

Kansliet

Måndag - Fredag
09-15
Torsdagar även
17-19

Majs Café

Måndag - torsdag
09-18
Fredag
09-15
Tisdag
19-23

Orvars Krog

Måndag - torsdag
18-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb Norrlandica

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
09-21
Onsdag
09-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Biblioteksböcker

Måndag, tisdag, torsdag
17-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...