Vajan

Den 25 Feburari 1963 satt ett gäng tjejer på Orvars krog och tyckte att det var tråkigt att det inte fanns något kul för de kvinnliga studenterna på nationen. Det fanns ju ett gäng Herrföreningar, så varför ingen Flickförening (som det då hette)? Flickorna satte så sina kloka huvuden ihop och skapade en förening för studentskor från Norr- och Västerbotten och den skulle heta: VAJAN!
Välkommen till hembygdsföreningen Vajan!
 
Vajan är en av Norrlands Nations tre damföreningar. Ursprungligen hade vi vårt upptagningsområde i Väster- och Norrbotten men består idag av tjejer från hela Sverige. Under Reccemottagningarna på Norrlands kommer vi att finnas representerade och under vår egen reccekväll kan man lära känna Vajan mer! Läs gärna mer om oss på hemsidan och kolla in kalendariet för våra aktiviteter. Vajan finns självklart även på Facebook, kolla in vår grupp "Vajan". 

Vad är egentligen en vaja? Enligt ordböcker och lexikon betyder det "renko" men för oss betyder det nog snarast "medlem i social damförening som är öppen för det mesta och som tycker om att ha roligt tillsammans med de andra vajorna". I vår förening är alla välkomna, så länge du är tjej, såklart.
 
Fram till 1980 krävdes det erlagd studentexamen i Norr- eller Västerbottens län samt att vara kvinnlig student och inskriven vid Norrlands nation för att få bli medlem av Hembyggdsföreningen Vajan men 1980 antog Vajan nya stadgar! Detta gjorde att det enda kravet för medlemskap idag är att vara studentska inskriven vid Norrlands Nation som gör att Vajan idag består av glada tjejer från hela landet!

Om du har frågor eller vill ha mer information kan du kontakta Vajans ordförande FörstRen Anna: forstren@vajan.se, SiRen Amy: siren.vajan@gmail.com eller besöka vår hemsida.

Hemsida

Besök Vajans hemsida för mer info:

Kontakt

FörstRen (Ordförande): Anna Jonsäll

Sidöversikt

Huvudnavigation

Öppettider

Kansliet

Måndag - Fredag
09-15
Torsdagar även
17-19

Majs Café

Måndag - torsdag
09-18
Fredag
09-15
Tisdag
19-23

Orvars Krog

Måndag - torsdag
18-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb Norrlandica

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
09-21
Onsdag
09-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Biblioteksböcker

Måndag, tisdag, torsdag
17-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...