Vanliga frågor

Undrar du något? Här nedan följer några utav de vanligaste frågorna.
Hur ändrar jag min adress?
Studenter vid Uppsala universitet ändrar själva sin adress genom att logga in på universitets hemsida, eller genom att meddela sin institution. Uppsala universitets hemsida för adressändring är www.student.uu.se
Studenter vid SLU eller seniorer ändrar istället sin adress genom att besöka kansliet eller skicka ett mail till kansli@norrlandsnation.se.

Kan jag få ett nytt terminskort?
Vid fall där man har tappat bort sitt terminskort eller på annat sätt förlorat kortet, kan man ansöka om ett nytt tillfälligt kort. Detta kan du få genom att besöka kansliet. För beställning utav ett nytt terminskort besöker du Mecenat på www.mecenat.se.

Vart kan jag köpa gästkort?
I dagsläget kan du köpa ett gästkort på nationen. Kortet kostar 60:- och gäller i en vecka. För att kunna köpa ett gästkort måste du kunna uppvisa ett giltigt mecenatkort, studentkort eller membitkort tillsammans med giltig fotolegitimation. Om du är student vid Uppsala universitet eller SLU och därmed har möjlighet att vara medlem i en nation, är det inte möjligt för dig att köpa ett gästkort. För gästkort med längre giltighetstid än en vecka är du välkommen att besöka kuratorkonventets lokaler för gästkort på övre slottsgatan 7.

Varför har jag inte fått mitt terminskort?
De två vanligaste anledningar till detta är att du antingen inte har rätt adress registrerad eller att inbetalning har skett sent och man har missat att betala förseningsavgiften. Se till att du har rätt adress registrerad genom att besöka din institution eller kolla din profil på studentportalen på www.student.uu.se
Studenter vid SLU eller seniorer ändrar istället sin adress genom att besöka kansliet eller skicka ett mail till kansli@norrlandsnation.se.
För att kontrollera att du inte har en innestående förseningsavgift loggar du istället in på studentportalen och kontrollerar att inget ligger vilande.

Sidöversikt

Huvudnavigation

Öppettider

Kansliet

Måndag - Fredag
09-15
Torsdagar även
17-19

Majs Café

Måndag - torsdag
09-18
Fredag
09-15
Tisdag
19-23

Orvars Krog

Måndag - torsdag
18-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb Norrlandica

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
09-21
Onsdag
09-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Biblioteksböcker

Måndag, tisdag, torsdag
17-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...