Varför Norrlands nation?

Varför ska jag som recentior välja Norrlands nation? 

Det finns ett ord som ganska enkelt sammanfattar svaret på ovan nämnda fråga; valfrihet! Norrlands nation är Uppsalas största nation och vi bedriver en otroligt bred verksamhet, vilket innebär att du som medlem kan välja det som passar just dig. Vill du engagera dig och skaffa dig en ovärderlig erfarenhet som inte kan fås någon annanstans, så finns alla möjligheter till det. Vill du komma till nationen på trevliga middagar och klubbar så finns alla möjligheter till det. Och mycket, mycket mer...
Norrlands nation är, kort sagt, möjligheternas hus!     

Som medlem på Norrlands får du bland annat:

- Möjligheter att söka prisvärda och nyrenoverade/nybyggda studentbostäder. 478 rum, 48 tvåor, 70       ettor och 86 familjelägenheter, här finns såväl hjärterum som stjärterum.
- Rabatter på lunch och kaffe i Majs Café.
- Möjligheter att söka stipendier, totalt delar nationen ut stipendier för ett antal miljoner kronor.
- Billigare inträde på klubbar och gasker.
- Företräde vid köp av gaskbiljetter.
- Möjlighet till gemenskap under och efter din studietid.
- Vår medlemstidning.
- Medlemsservice från vårt kansli.
- Tillgång till nationens egna bibliotek, datasal och studierum.

Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig till nationens Recceförman på recce@norrlandsnation.se.

Vad väntar mig som ny medlem?

På Norrlands har vi mottagningar för alla nationens recentiorer, för våren 2012 sker detta onsdagen den 1/2 kl 18.00. Då bjuds du på middag, får gå på rundvandring i huset och slutligen besöka en "minimässa" där nationens föreningar och en mängd andra föreningar riktade till Uppsalas studenter finns representerade. Reccemottagningen är ett perfekt tillfälle att lära dig hur nationen fungerar och hur du kan engagera sig i Norrlands verksamhet! Kom in till nationen senast samma dag som den middag du vill gå för att anmäla dig, fast gör det helst lite tidigare så att anmmälningslistan inte redan har fyllts på! 

Den 10 februari är det dags för vårens första stora fest som hålls till alla reccars ära, nämligen Reccegasken! En gask är en exklusiv trerätters middag med sång, dryck och underhållning, följt av ett släpp med flera dansgolv och barer. Reccegasken äger rum samtidigt på alla nationer den 10 februari. Biljetterna brukar sälja slut på en gång och de första släpps i samband med reccemottagningarna!

Varmt välkommen till Norrlands nation!    

Ej servering?

Är du född 1992 eller senare och tagit studentexamen i Uppsala 2011? Eller skall du läsa en kurs med platsgaranti? Då behöver du, efter halva terminen, intyga att du fullföljer studierna, detta för att ditt terminskort fortfarande skall berättiga till inträde på nationerna. Exakta datum för intygsinlämning kommer senare. Dessa bestämmelser är gemensamma för alla Uppsalas studentnationer.  Intyg kan hämtas här.
Mer information finns här

Sidöversikt

Huvudnavigation

Öppettider

Kansliet

Måndag - Fredag
09-15
Torsdagar även
17-19

Majs Café

Måndag - torsdag
09-18
Fredag
09-15
Tisdag
19-23

Orvars Krog

Måndag - torsdag
18-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb Norrlandica

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
09-21
Onsdag
09-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Biblioteksböcker

Måndag, tisdag, torsdag
17-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...