Ypsilon

Ypsilon är en damförening vid Norrlands nation i Uppsala. Det ursprungliga upptagningsområdet var Medelpad och Ångermanland (Y-län) men i dag består föreningen av glada studentskor från hela Sverige.
Är du tjej och vill lära känna nya, trevliga människor som gör studentlivet i Uppsala ännu roligare? Då ska du definitivt gå med i damföreningen Ypsilon! Ypsilon grundades 1962 och är Norrlands nations äldsta damförening. Ursprungligen härstammar föreningen från Medelpad och Ångermanland och har således turen att ha två underbara broderföreningar, Angermannalaget och Skvadern vilka vi har mycket roligt med.

Oavsett om du kommer från Norrland eller inte, om du vill engagera dig mycket eller lite så är du hjärtligt välkommen till vår förening! Med oss kan du lära känna en massa trevligt folk utanför din utbildning. Vi har en mängd olika evenemang under året, så kolla i kalendariet här på hemsidan. Vi ordnar dessutom Norrlands bästa gasque, Älggasquen, varje höst.

Låter detta intressant? Hör av dig till vår recceansvarig (Yngling) här så hjälper hon dig med eventuella frågor. Skriv också gärna en rad eller två i vår ytterst aktiva gästbok. Vi ser fram emot att se dig på någon av Ypsilons aktiviteter under året. Även Du kan bli ett smultron på det strå som Ypsilon utgör.

Say Oh-Ah Ypsilon!

Vill du veta mer? Är du nyfiken på vår verksamhet och vill veta mer? Hör av dig till ÖverYpsan Linnea på overypsa@ypsa.se eller Yngling Emilia på yngling@ypsa.se

Hemsida

Besök Ypsilons hemsida för mer information:

Kontakt

ÖverYpsa (Ordförande): Linnea Arnevall

Sidöversikt

Huvudnavigation

Öppettider

Kansliet

Måndag - Fredag
09-15
Torsdagar även
17-19

Majs Café

Måndag - torsdag
09-18
Fredag
09-15
Tisdag
19-23

Orvars Krog

Måndag - torsdag
18-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb Norrlandica

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
09-21
Onsdag
09-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Biblioteksböcker

Måndag, tisdag, torsdag
17-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...